Vaste beugel / Slotjesbeugel

De vaste beugel is de meest gebruikte beugel en hiermee kunnen de tanden netjes op een rij gezet worden. Aan deze beugel kunnen ook elastieken worden bevestigd die de manier waarop de tanden op elkaar komen verbetert. Indien u iets minder opvallende slotjes wilt dan is er ook een witte variant verkrijgbaar. De mogelijkheden kunt u bespreken met uw orthodontist.

Bekijk

Invisalign

Doorzichtige hoesjes over de tanden, oftewel aligners, kunnen ook tanden bewegen zoals bij een vaste beugel. Tijdens een consult kunnen de wensen en mogelijkheden besproken worden.

Bekijk

Activator

De activator, of ook wel blokbeugel genoemd, is een uitneembare beugel die bij goed gebruik de overbeet verkleint en er voor zorgt dat de kaken beter ten opzichte van elkaar komen te staan. Deze beugel kan uitstekend worden gebruikt in het wisselgebit.

Bekijk

Plaat

De plaatbeugel is een traditionele beugel die vaak bij jongere patiënten wordt gebruikt. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het verhelpen van een diepe beet en voor het verbreden van de bovenkaak.

Bekijk

Herbst

Het Herbst-scharnier is een beugel die vast wordt gelijmd op de kiezen van de onder- en bovenkaak en door middel van stangetjes met elkaar verbonden wordt. Vaak wordt deze beugel gebruikt als alternatief voor de activator.

Bekijk

Intermaxillaire correctieveren

Dit beugelonderdeel kan worden gecombineerd met een vaste (slotjes) beugel en lijkt qua werking op het Herbst scharnier.

Bekijk