Kosten en verzekering

Tarieven

De kosten voor een beugel zijn in Nederland wettelijk vastgelegd en dus bij iedere aanbieder in principe hetzelfde. Een overzicht van alle orthodontische behandelcodes is via deze link te vinden.
De techniekkosten, dus bijvoorbeeld de prijs van de brackets (slotjes) of uitneembare beugels kunnen per praktijk een klein beetje verschillen. U ontvangt altijd een kostenbegroting voordat de beugels geplaatst worden, zodat u goed op de hoogte bent wat de schatting is van de kosten voor de totale beugelbehandeling.

Betalingsmogelijkheden

Ortho Berkel werkt met een factoringsbedrijf; dit betekent dat u nota’s zult ontvangen van de firma Infomedics.
Indien u een aanvullende verzekering heeft die orthodontie vergoed, dan zal Famed uw zorgverzekeringsbudget aanspreken en hoeft u de behandelkosten niet voor te schieten. Bent u door uw vergoeding heen, dan zullen de rekeningen naar uw huisadres worden gestuurd.
Als u niet aanvullend verzekerd bent dan willen wij u vragen om de behandelkosten bij ons aan de balie per PIN te voldoen.

Verzekeringen

Wanneer u de beugelbehandeling (voor een deel) door uw zorgverzekeraar wilt laten vergoeden dan zult u een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Welke u nodig heeft is per verzekeraar verschillend. Een overzicht van alle orthodontische behandelcodes is via deze link te vinden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen tot 18 jaar, jong volwassenen tussen 18 en 21 jaar en volwassenen. Houd er rekening mee dat verzekeraars acceptatie eisen of een wachtjaar hebben.
In uitzonderlijke gevallen kan de beugelbehandeling vergoed worden uit de basisverzekering. Dit geldt alleen als uw afwijking binnen bepaalde criteria valt. Wij zullen u hierover informeren tijdens het eerste consult. Indien van toepassing kunnen wij na de documentatie een machtigingsaanvraag bij uw verzekeraar aanvragen.