Met veel plezier creëren wij rechte gebitten in een ontspannen sfeer

Kijk wat wij voor je kunnen betekenen

 

Beugel EHBO

2000

tevreden klanten die trots zijn op hun gebit

800

uitgevoerde behandelingen met mooie resultaten

8

jaar ervaring in diverse beugelbehandelingen

Orthodontische zorg op maat in een ontspannen sfeer

Ortodontische zorg op maat in een ontspannen sfeer

Wil je een mooi en recht gebit hebben? En een zo prettig mogelijke beugelervaring?

Dan helpen wij je graag verder!

Ortho Berkel is een orthodontistenpraktijk in Berkel en Rodenrijs (gemeente Lansingerland) waar patiënten en ouders zich op hun gemak voelen. Ortho Berkel wordt gevormd door twee enthousiaste orthodontisten – Ruurd en Arjen – en samen met ons team leveren wij orthodontische zorg op maat in een ontspannen en persoonlijke sfeer.
Dit doen wij met veel plezier en aandacht sinds 1 april 2019.

 

Wat zeggen onze patiënten over ons?

"Kundige en aardige orthodontist(en). Heel goed geholpen door de leuke assistentes. Het beugelen was vlot en totaal niet vervelend!"

Jochem

"Ik heb mijn bezoekjes aan Ortho Berkel als zeer prettig ervaren. Rondom afspraken werd er goed gecommuniceerd en de medewerkers heb ik als zeer vriendelijk en kundig ervaren."

Stijn

"Ik ben erg tevreden met het resultaat. Daarnaast vind ik de sfeer in de praktijk super fijn: geduldig, informeel en toch professioneel."

Lara

Maak kennis met de orthodontisten

Ruurd Hermus

BIG geregistreerd: 19914202502

Mijn studie tandheelkunde heb ik gevolgd aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Na mijn afstuderen heb ik anderhalf jaar gewerkt als tandarts, waarna ik startte met de specialistenopleiding orthodontie. In oktober 2016 ben ik afgestudeerd als orthodontist. Bij Ortho Berkel ben ik op maandag en donderdag aanwezig.

Arjen Grotenhuis

BIG geregistreerd: 89915929202

Aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik tandheelkunde gestudeerd. Na een jaar als tandarts te hebben gewerkt, startte ik met de opleiding tot orthodontist in het UMC Groningen. In augustus 2017 heb ik mijn diploma behaald. Bij Ortho Berkel ben ik aanwezig op dinsdag en woensdag.

Invisalign

Wij maken gebruik van de modernste technieken

Wij maken gebruik van de nieuwste beugels en modernste technieken. Een voorbeeld hiervan is de intra-orale scanner waardoor er vaak niet meer ‘gehapt’ hoeft te worden. Ook kun je bij Ortho Berkel terecht voor de ‘onzichtbare’ beugel Invisalign®. Tijdens een eerste consult nemen nemen we de verschillende mogelijkheden graag met u door.

Alle beugels bekijken

Stappen in een behandeling


1

Eerste consult
Eerste consult

Tijdens het eerste consult wordt na een gesprek en een kort klinisch onderzoek een advies gegeven over de behandelnoodzaak. Tijdens dit bezoek komen ook uitvoerig uw wensen aan bod en kan alvast een schatting van de behandelkosten worden gemaakt. Een verwijsbrief van de tandarts is niet noodzakelijk, het hebben van een vaste tandarts wel.
De kosten van een eerste consult bedragen €22,16. Alle orthodontische kosten worden niet standaard vergoed door de basisverzekering. Dit geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen.
Het is raadzaam om voor de afspraak uit te zoeken hoe u precies verzekerd bent.

Indien u nog niet aanvullend verzekerd bent, maar wel bent doorverwezen door uw tandarts, raden wij u aan om toch een afspraak te maken voor een eerste consult. Zo kunnen wij u adviseren en in uitzonderlijke gevallen kunnen wij een aanvraag doen bij de verzekering voor een vergoeding uit de basisverzekering. U komt alleen voor een dergelijke vergoeding in aanmerking als u binnen bepaalde criteria van de verzekeraar valt.

2

Verzamelen documentatie
Verzamelen documentatie

Het documenteren houdt in dat er tijdens een vervolgafspraak meerdere gegevens worden verzameld om een behandelplan te kunnen maken. Deze bestaan uit:

  • Twee röntgenfoto’s; een OPT (orthopantomogram, kaakoverzichtsfoto) en een RSP (röntgenschedelprofiel). Deze zijn nodig om onder andere de wortels van de tanden en kiezen en de kaakrelatie te beoordelen.
  • Een intra-orale scan; dit is in plaats van het afdrukken maken of ‘happen’ en is nodig om een digitaal gebitsmodel te kunnen maken.
  • Lichtfoto’s van het gezicht en van de tanden en kiezen.

3

Opstellen definitief behandelplan
Opstellen definitief behandelplan

Na documenteren zullen wij het definitieve behandelplan opstellen. Tijdens de eerste afspraak is er al een voorlopig plan met u besproken. Is hierin niks gewijzigd dan ontvangt u van ons een gespecificeerde kostenbegroting en een voorstel voor de afspraken om de beugel te plaatsen. Blijken er toch dingen die anders zijn dan in eerste instantie gedacht, dan zoeken we telefonisch contact met u of communiceren we dit tijdens één van de eerste afspraken.

4

Het plaatsen van de beugel
Het plaatsen van de beugel

Nadat het behandelplan uitgelegd is en akkoord is bevonden, wordt tijdens de volgende afspraak de beugel geplaatst. Dit kan een vaste of uitneembare beugel zijn. Het plaatsen van beugels is in principe altijd pijnloos. Na het plaatsen zal worden uitgelegd hoe met de beugel moet worden omgegaan en hoe deze het beste schoon gehouden kan worden.

5

Na de behandeling
Na de behandeling

Tanden blijven het hele leven bewegen. Het is gebruikelijk dat de voortanden naarmate je ouder wordt meer over elkaar heen gaan staan. Om er voor te zorgen dat, wanneer de beugel eruit is, de onder- en boventanden op dezelfde plek blijven staan worden er retentiespalken (draadjes) achter deze tanden gelijmd. Daarnaast worden er nachtbeugels in de onder- en bovenkaak geplaatst. We adviseren om de draadspalken het hele leven lang te laten zitten om het terugschuiven en -draaien van de tanden te voorkomen. We geven advies op maat tot wanneer de nachtbeugels gedragen moeten worden.

Veel gestelde vragen

Routebeschrijving

Met de auto?

Stel je navigatie in op ‘Poldermolenplein, Berkel en Rodenrijs’ waar je de auto 2 uur gratis kunt parkeren met een parkeerschijf. Loop vervolgens de laatste 60 meter langs de gracht naar de orthodontistenpraktijk.

Met het OV?

Ga met de bus of metro E (RandstadRail) naar station Berkel Westpolder. Wandel richting de Westpolderstraat en loop links- of rechtsom het gebouw naar de ingang van de orthodontistenpraktijk.

Contact

Het kan zijn dat je na het lezen van de website wellicht een vraag hebt. Of dat je graag een afspraak wilt maken voor een eerste consult. In beide gevallen helpen wij je graag snel verder.

Het onderstaande formulier kun je gebruiken om je gegevens en een bericht in te vullen. Wij bellen of e-mailen je zo snel mogelijk terug voor het beantwoorden van je vragen en/of het maken van een eerste afspraak. Je kan ons uiteraard ook telefonisch benaderen via 010 - 530 01 10.